söndag 11 september 2011

130st och faktiskt bara 8 gånger

Bra jobbat av oss hela klanen närvarande entusiaster =)! Allt ifrån ca 8 veckor till 68 år i ålderspann. Det har lysts med ficklampor, det har letats både i mörker och i djupa forsande älven efter dessa delikata kusar som blir så vackert röda när dom kokas. Hela köket har doftat tunga ångor av dill och kräftor i helgen.
Ångemanälven (ja det är ju faktiskt den, jag har nångång skrivit att det är Fjällsjö älven men så är inte fallet) har stått otroligt högt i vatten nivå, kraftverkens magasin är fulla av allt regnande och dammluckorna står vidöppna älven forsar fram så att det skummar och granar står ute i älven som breder ut sig. Fjällsjöälven som ansluter till Ångemanålven strax nedanför våran fiskecamp har absolut galopperat fram. Det har nästan varit läskigt, jag var ute två gånger med hjärtat i halsgropen och med ett stadigt tag i nacken på Arvids flytväst.
Det forsade så dant att burarna flöt bort och flöterna sjönk. Under flera räddnings försök dagtid så fick vi upp några burar, senast idag fick vi tag på ett flöte ca 20 cm under vatten ytan och när vi drog i det så kom två flöten till upp och en trädstam som burarna fastnat i.
Båtmotorn har tuffat på, med lite skruvning av Benny, och har sakta tagit sig uppför älven med lasten men hemmåt gick det som hejsan.
Det var lite kul att räkna hur många gånger just det resonemangent kom upp.
-Tungt det gick uppför alltså, men hemmåt det bara svischa till så var vi nere igen. =)
Faktiskt bara 8 gånger jag hadde tippat på fler =)
-Och ja ca 130 kräftisar.

Och en himla massa korvar vid grillningen. Men kameran den var hemma.
Sova gott det gör vi nog allihopa inatt. Kram på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar