måndag 15 augusti 2011

Arvid hälsar

http://svtplay.se/v/2389100/vetenskapens_varld/del_3_av_3__en_varld_av_liv?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2389100/sb,p102815,1,f,-1

Vi såg vetenskapensvärld sommar ikväll. Ett hur tjusigt som helt, magiskt vackert reportage om korallrevets alla liv. Alltifrån rakbladsfiskar till jätte rockor.

På slutet visade dom ett dött rev helt utan liv....pga av alla förurningar, miljöförstöringar, gifter och den enorma industrin av fiske med stora trålar som drar med sig fisk, fåglar och annt liv ur vattnet som bara kastas bort att ruttna. Hajfenor som är så attraktiv i Japan att havet urlakas pga denna överfiskning. Usch....

Men på slutet så sa dom några tips på vad vi kunde göra (för att det är viktigt även fast vi inte tror det, det lilla)
Bla -köp bara fisk som är MSC eller krav märk!

Arvid kom även på egna saker som, -inte köra så mycket bil, kanske helt sluta med bensin som drivmedel?, -är biogas bättre?
-hur är det med gasol? undrade han men jag vet inte.
-inte kasta bort mat

Ja hellre att han går i säng funderandes över detta hemska och vaknar han av mardrömmar så ska jag bara säga er att jag blir lika rädd med.

Vi har kunskapen om urfiskningen av våra hav ...men den bara fortgår. Och så länge vi köper så...ja då kommer det att fortsättas att fiskas.

http://www.naturskyddsforeningen.se/gron-guide/ata/fisk/

Det var så vackert korallrevet, tänk att inte det ska få finnas kvar.

1 kommentar:

  1. Det är en klok kille du har.
    Kram till er båda, och ha en skön vecka!

    SvaraRadera